
Θάλασσα & Πίστη: Καβάλα – Θάσος – Αρχαίοι Φίλιπποι – Αμφίπολη, 3 ή 4 ημ.
Το Σμαράγδι του Βορρά & τα Βήματα του Απ. Παύλου
Ένα πρόγραμμα που τα έχει όλα: την αρχοντιά μιας αμφιθεατρικής παραθαλάσσιας πόλης (Καβάλα), μια ολοήμερη νησιωτική απόδραση (Θάσος) και βαθιά θρησκευτική και ιστορική κατάνυξη στους Φιλίππους, εκεί όπου βαπτίστηκε η πρώτη Ευρωπαία Χριστιανή.
*Όλα τα προγράμματα μπορούν να διαμορφωθούν και ως 4ήμερα, με προσθήκη επιπλέον διανυκτέρευσης και δραστηριοτήτων, προσαρμοσμένα στις ανάγκες του συλλόγου σας.
- Περιήγηση στην Παλιά Πόλη της Καβάλας (Παναγία, Ιμαρέτ, Καμάρες).
- Ολοήμερη εκδρομή στη Θάσο και προσκύνημα στη Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ.
- Επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων (Μνημείο UNESCO) και το Βαπτιστήριο της Λυδίας.
- Στάση στο επιβλητικό μνημείο του Λέοντα της Αμφίπολης.

Εμπιστευθείτε μας την οργάνωση της εκδρομής του συλλόγου σας. Επικοινωνήστε μαζί μας για να διαμορφώσουμε την τελική προσφορά, λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των συμμετεχόντων που θα αναχωρήσουν από την Θεσσαλονίκη και τις ιδιαίτερες ανάγκες της ομάδας σας.
- Μεταφορές – περιηγήσεις με τα υπερσύγχρονα, ιδιόκτητα, κλιματιζόμενα λεωφορεία της εταιρείας μας (Mazi Travel).
- Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* ή 4* (2 νύχτες για τα 3ήμερα, 3 νύχτες για το 4ήμερο).
- Διατροφή (Πρωινό καθημερινά σε μπουφέ ή/και Ημιδιατροφή, ανάλογα με τη συμφωνία με τον σύλλογο).
- Έμπειρος συνοδός – αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
- Ακτοπλοϊκά εισιτήρια (π.χ. για τη Θάσο).
- Διόδια αυτοκινητοδρόμων.
- Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης.
- Φ.Π.Α.
- Δωρεάν (FOC) συμμετοχές για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.
Αναλυτικό πρόγραμμα
Αναχώρηση το πρωί από Θεσσαλονίκη μέσω της Εγνατίας Οδού. Πρώτος σταθμός οι Αρχαίοι Φίλιπποι, η πόλη που ίδρυσε ο Φίλιππος Β’. Θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο (Αρχαίο Θέατρο, Φυλακή του Αποστόλου Παύλου) και το παρακείμενο Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας, δίπλα στον ποταμό Ζυγάκτη. Το μεσημέρι άφιξη στην Καβάλα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα περπατήσουμε στη χερσόνησο της Παναγίας (Παλιά Πόλη), θα δούμε το Ιμαρέτ, το σπίτι του Μεχμέτ Αλή και θα καταλήξουμε στο λιμάνι για ουζάκι.
Μετά το πρωινό, μεταβαίνουμε στο λιμάνι της Κεραμωτής και επιβιβαζόμαστε στο ferry boat για τον Λιμένα, την πρωτεύουσα της Θάσου (το ταξίδι διαρκεί μόλις 35 λεπτά). Θα κάνουμε τον γύρο του καταπράσινου νησιού με το πούλμαν. Στάση στην Παναγία, το ορεινό παραδοσιακό χωριό, και στη συνέχεια προσκύνημα στην εντυπωσιακή Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ, που “κρέμεται” πάνω από το Αιγαίο (εδώ φυλάσσεται Τμήμα του Τιμίου Ήλου). Χρόνος για φαγητό στα γραφικά Λιμενάρια. Το απόγευμα επιστροφή με το ferry boat και μετάβαση στο ξενοδοχείο.
Πρωινό, check-out και ελεύθερος χρόνος στην αγορά της Καβάλας. Κατά την επιστροφή μας, θα σταματήσουμε στην Αμφίπολη. Θα βγάλουμε αναμνηστικές φωτογραφίες στο εντυπωσιακό μνημείο του Λέοντα της Αμφίπολης και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό στην περιοχή του Στρυμονικού κόλπου, πριν την τελική άφιξη στη Θεσσαλονίκη.
- Εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους (π.χ. Βεργίνα, Φίλιπποι), σπήλαια (π.χ. Σπήλαιο Δράκου) και καταφύγιο Αρκτούρου.
- Τον Φόρο Ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση (τέλος διαμονής), ο οποίος πληρώνεται απευθείας στο ξενοδοχείο.
- Γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται ρητά ως προαιρετικό στο πρόγραμμα.

