Ο λογαριασμός μου
    Κάιρο - Αλεξάνδρεια

    Κάιρο – Αλεξάνδρεια

    Αθήνα
    4 ημέρες
    από 695,00 

    Ταξίδι στην καρδιά της αιγυπτιακής ιστορίας και της μεσογειακής κομψότητας

    Ένα ταξίδι στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια είναι μια βουτιά στην ψυχή της Αιγύπτου – από τους αιώνιους θησαυρούς του Νείλου έως τη γοητεία της Μεσογείου. Στο Κάιρο, η μεγαλόπρεπη Πυραμίδα της Γκίζας, η Σφίγγα και το νέο Αιγυπτιακό Μουσείο αφηγούνται την ιστορία ενός πανάρχαιου πολιτισμού. Στα πολύβουα παζάρια και την αγορά Χαν Ελ Χαλίλι, η Ανατολή ζωντανεύει μέσα σε αρώματα και ήχους. Η Αλεξάνδρεια, με τη Βιβλιοθήκη της, την παραλία της και το Φρούριο Καϊτμπάι, παντρεύει την αιγυπτιακή παράδοση με ευρωπαϊκή φινέτσα. Ένα ταξίδι ανάμεσα στην ιστορία, τη θάλασσα και τον πολιτισμό.

    Αξίζει να δείτε

    Κατά την εκδρομή σας στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια, αξίζει να ανακαλύψετε δύο από τα πιο συναρπαστικά πρόσωπα της Αιγύπτου. Ξεκινήστε με μια ξενάγηση στο Κάιρο, όπου θα θαυμάσετε τα θαύματα της αρχαιότητας και τον παλμό μιας ζωντανής μητρόπολης. Μην παραλείψετε την επίσκεψη στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο (GEM), ένα αριστούργημα σύγχρονης αρχιτεκτονικής που φιλοξενεί ανεκτίμητους θησαυρούς, όπως τα ευρήματα του Τουταγχαμών. Στη συνέχεια, η εκδρομή στην Αλεξάνδρεια αποκαλύπτει τη μεσογειακή της φινέτσα, τη Βιβλιοθήκη, το Φρούριο Καϊτμπάι και τη μαγευτική Κορνίς με θέα στη θάλασσα, εκεί όπου η ιστορία συναντά τη θάλασσα.

    Αναχωρήσεις

    Αναχώρηση από Αθήνα κάθε Τετάρτη & Παρασκευή όλο τον χρόνο μέχρι και Σεπτέμβριο 2026

    Το ταξίδι περιλαμβάνει
    • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή
    • Διαμονή σε ξενοδοχείο 5* της επιλογής σας στο Κάιρο σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο ή εφάμιλλο
    • Γεύματα κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων σε Κάιρο & Αλεξάνδρεια σε ξενοδοχεία 5* lux !
    • Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο παραπάνω πρόγραμμα
    • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
    • Επαγγελματίες ελληνόφωνοι αρχηγοί / συνοδοί
    • Επαγγελματίες διπλωματούχοι τοπικοί ξεναγοί
    • Όλες οι μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια / ξενοδοχεία εξωτερικού
    • Υπηρεσίες τοπικών αντιπροσώπων
    • Ταξιδιωτικά έντυπα / χάρτες
    • Δωρεάν ασφάλεια αστικής ευθύνης

    Αναλυτικό πρόγραμμα

    Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για την πρωτεύουσα της Αιγύπτου, το Κάϊρο. Η θέαση του Νείλου καθώς και των πυραμίδων μέσα από την καμπίνα του αεροπλάνου, επιβεβαιώνει την επιλογή σας και υπενθυμίζει πως η Αίγυπτος, βρίσκεται ανάμεσα στους προορισμούς που πρέπει κάποιος να επισκεφθεί μια φορά στην ζωή του.

    Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.  Τον ελεύθερο χρόνο μέχρι την διανυκτέρευση, σας προτείνουμε να τον εκμεταλλευτείτε κάνοντας μία πρώτη γνωριμία με το Κάιρο, με μία δίωρη κρουαζιέρα σε πλωτό εστιατόριο με φόντο το μαγευτικό νυχτερινό φωταγωγημένο Κάιρο, όπου θα απολαύσετε το δείπνο σας παρακολουθώντας ένα εντυπωσιακό φολκλορικό σόου.

    Διανυκτέρευση.

    Καλώς ήλθατε στο Κάιρο ή αλλιώς Αλ Καχίρα, την δεύτερή μεγαλύτερη πόλη της Αφρικής. Οικοδόμημα των Αράβων το 989 μ.Χ, αυτή η ζεστή και πολύβουη πόλη, δίπλα στην έρημο αποτελεί μίγμα αρχαίας πολιτείας και κοσμοπολίτικης αύρας.

    Πρωινό και η πρώτη μας ξενάγηση, θα ξεκινήσει με την ξενάγηση στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο (GEM), όπου θα έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε ένα από τα μεγαλύτερα αρχαιολογικά μουσεία στον κόσμο. Το GEM φιλοξενεί μια εντυπωσιακή συλλογή αρχαιοτήτων, μοναδικών αγαλμάτων και εκθεμάτων που καλύπτουν χιλιάδες χρόνια Αιγυπτιακής ιστορίας. Η ξενάγηση προσφέρει μια βαθιά ματιά στον αρχαίο πολιτισμό της Αιγύπτου μέσα από τα εκθέματα, την αρχιτεκτονική και τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του μουσείου, σε έναν εκπληκτικό χώρο με θέα στις Πυραμίδες της Γκίζας.

    Συνεχίζουμε με τα ταφικά μνημεία των 3 Φαραώ της 4ης δυναστείας, τις επιβλητικές πυραμίδες της Γκίζας. Ένα από τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου που επέζησε μέχρι τις μέρες μας! Οι πυραμίδες του Χέωπος, του Χεφρήνου και του Μυκερίνου διαχρονικές και αιώνιες, αποτελούν την επιτομή ενός από τους αρχαιότερους πολιτισμούς της ανθρωπότητας. Σε κοντινό σημείο και μέσα στην νεκρόπολη της Γκίζας η περίφημη Σφίγγα, με βλέμμα στραμμένο στο σύγχρονο Καϊρο, αναπαριστά τον Φαραώ Χεφρίνα με σώμα λιονταριού.

    Μετά από μια σύντομη στάση στα εργαστήρια παπύρου και αρωμάτων, θα γευματίσουμε σε ξενοδοχείο 5*lux. Η σημερινή μας περιήγηση ολοκληρώνεται στο πολύβουο παζάρι του Χαν Ελ Χαλίλ. Πνιγμένο από χρώματα και μεθυστικές μυρωδιές το παζάρι Χαν Ελ Χαλίλ, ως ένα αυθεντικό ανατολίτικο παζάρι αντικατοπτρίζει όλη την αυθεντικότητα των Αιγυπτίων. Διανυκτέρευση.

    Πρωινό και ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια, ‘’ το μαργαριτάρι της Μεσογείου’’. Όπως μαρτυρά και το όνομα της η πόλη ιδρύθηκε το 331 π.Χ από τον Μέγα Αλέξανδρο. Πλέον μια  πολύβουη μητρόπολη, όπου η αρχαία ιστορία της συνεχίζει να λάμπει δια την απουσία της! Τρανταχτό παράδειγμα ο  φάρος της Αλεξάνδρειας ένα από τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου, ο οποίος καταστράφηκε από ισχυρούς σεισμούς. Τα απομεινάρια του χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του φρουρίου του Μαμελούκου Σουλτάνου Κάιτ Μπέι, ακριβώς στο ίδιο σημείο που βρισκόταν ο φάρος.

    Στην περιήγηση μας θα δούμε την Ελληνιστική παροικία, το μνημείο του Αγν.Στρατιώτη και το ελληνικό πατριαρχείο. Επίσης θα επισκεφθούμε το σπίτι που έζησε και έγραψε τα τελευταία του χρόνια ο Έλληνας ποιητής Κ.Καβάφης. Φιλοδοξία της Αλεξάνδρειας ήταν να γίνει η πιο ισχυρή πόλη στον κόσμο, συγκεντρώνοντας όλη την γνώση του. Φιλοδοξία που πήγαζε από το όραμα του ιδρυτή της.  Έτσι καταλήγουμε στην καινούρια βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε, να μάθουμε και να θαυμάσουμε αυτό το αρχιτεκτονικό επίτευγμα. Ακολουθεί γεύμα σε ξενοδοχείο 5* της Αλεξάνδρειας.

    Γεμάτοι εμπειρίες επιστρέφουμε αργά το απόγευμα στο Καϊρο. Διανυκτέρευση.

    Πρωινό και ημέρα αναχώρησης, αφήνουμε το Κάιρο γεμάτοι νέες εικόνες κι εμπειρίες. Θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση επιστροφής μας για  Αθήνα.

    Ενδεικτικές πτήσεις:

    EGYPT AIR

    ΑΘΗΝΑ – ΚΑΙΡΟ : 13:10 – 15:10  &  19:30 – 21:30 & 23:15 – 01:05

    ΚΑΙΡΟ – ΑΘΗΝΑ : 10:10 – 12:10  &  16:35 – 18:35 & 20:15 – 22:15

     

    AEGEAN AIRLINES

    ΑΘΗΝΑ – ΚΑΙΡΟ : 17:25-19:25 & 07:10- 09:05 & 23:50 – 01:50

    ΚΑΙΡΟ – ΑΘΗΝΑ : 20:15-22:15 & 10:00-12:10 & 04:00 – 06:00                       

     

    ΜΕΡΕΣΚΑΤΗΓΟΡΙΑ/  ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΑΝΑΧΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔ.& ΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΟΡΟΥΣΕΠΙΒ/ΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥΠΑΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ*
    ΚΑΪΡΟ (3 ) -ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 
    Ολοήμερη ξενάγηση Καίρου & Αλεξάνδρειας με γεύματα σε ξενοδοχεία 5*lux
    4R.HILTON or INTER/NAL or SOFITEL EL GEZIRAH 5* LUX
    Κάθε Τετάρτη &  Παρασκευή &
    695€
    290 €985€300 €450 €
    MARRIOTT 5*LUX
    720€
    1.010€330 €
    Δεν Περιλαμβάνονται
    • Φόροι αεροδρομίων 290€
    • Βίζα Αιγύπτου 25€ (πληρωτέα εκεί)
    • Φιλοδωρήματα πληρωτέα κατά την άφιξη σας 15€ (πληρωτέα εκεί)
    • Ποτά
    • Οτιδήποτε προαιρετικά προτείνεται ή συνίσταται
    Χάρτης

    από: 695,00 
    Φόροι Αεροδρομίου: 290.00€
    Ο προορισμός σας είναι πιο κοντά από ποτέ – πληρώστε εύκολα με άτοκες δόσεις

    Εκδήλωση ενδιαφέροντος

      Στοιχεία επικοινωνίας

      Στοιχεία εκδρομής / ταξιδίου

      Είπαν για εμάς...

      Βογιατζής Χρήστος
      2026-03-18
      Ευχαριστήρια επιστολή
      Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς το ταξιδιωτικό γραφείο Mazi Travel για την άρτια οργάνωση και υλοποίηση της εκπαιδευτικής/περιβαλλοντικής μας εκδρομής στο Μεσολόγγι, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως και τις 13 Μαρτίου 2026. Η εμπειρία υπήρξε εξαιρετική για όλους τους συμμετέχοντες, μαθητές/τριες, συνοδούς κι εκπαιδευτικούς, καθώς συνδύασε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη γνώση, την ψυχαγωγία και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στους δύο ξεναγούς μας, οι οποίοι με τον επαγγελματισμό, τη μεταδοτικότητα και την ευγένειά τους συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της εκδρομής, καθώς και στους οδηγούς των λεωφορείων για την ασφαλή και άνετη μετακίνησή μας.
      Σας ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία και ελπίζουμε σε μελλοντικές κοινές δράσεις.Με εκτίμηση, Ο Διευθυντής του σχολείου
      Ξιάρχου Χριστίνα
      Εκπαιδευτική επίσκεψη του 87ου δημοτικοϋ σχολείου
      Η εκπαιδευτική επίσκεψη του 87ου δημοτικοϋ σχολείου στη Βουλή των Ελλήνων μαζί σας ήταν μία συναρπαστική εμπειρία. Η πολυτέλεια της διαμονής, η ασφάλεια της μετακίνησης με τους οδηγούς κ. Στέλιο και κ. Δημήτρη, η άψογη οργάνωση και οι άριστα δομημένες ξεναγήσεις με τις κες Ιλόνα και Ελένη, ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας! Σας ευχαριστούμε για όλα! Η Διευθύντρια του 87ου Δ.Σχ. Θεσσαλονίκης Ξιάρχου Χριστίνα
      Ευάνθης Χατζηβασιλείου
      2026-01-20
      105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
      Είμαι διευθυντής του 105ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. Η συνεργασία μας με το Mazi Travel είναι άριστη. Το πρακτορείο είναι αξιόπιστο και παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Εξασφαλίζει την ασφάλεια των ταξιδιωτών, αντιμετωπίζει αποτελεσματικά απρόοπτα, κάνει το ταξίδι μια ευχάριστη εμπειρία για όλους. Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία.
      École française
      2025-12-02
      Εκδρομή γαλλικού σχολείου
      Bonjour Je n ai pas pris le temps de vous remercier pour ce séjour. Tout a été parfait. La visite du parlement était top. On a organisé des olympiades sur le stade. Et les élèves sont contents et vous remercient.École française
      2025-12-04
      Εκδρομή incentive στο Hong Kong μεγάλης φαρμακευτικής εταιρίας
      Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη θεμελιώδη συνδρομή σας στην επιτυχία του σκοπού του φετινού μας ταξιδιού.
      Συγκεκριμένα εκφράζουμε την απόλυτη ικανοποίηση μας, για την οργάνωση και την ομαλή διεκπεραίωση της εκδρομής.
      Σας ευχαριστούμε και ευελπιστούμε σε νέες συνεργασίες.
      Γιάννης Μεταλληνό
      2020-04-10
      Εκδρομή στη Ρώμη
      Μπράβο παιδιά, ευχαριστούμε για την εκδρομή στην Ρώμη, περάσαμε τέλεια.Γιάννης Μεταλληνό
      Mosxoviti Georgia
      2021-09-06
      ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΑΨΟΓΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
      ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΑΨΟΓΗ.ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Η ΚΥΡΙΑ ΒΑΚΑΡΗ ΛΙΤΣΑ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΧΡΕΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ .ΘΑ ΣΑΣ ΞΑΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.Mosxoviti Georgia
      Aris Konstantinidis
      2021-09-07
      Τέλεια οργάνωση όλης της εκδρομής!
      Το μοναδικό ταξιδιωτικό γραφείο που με εξυπηρέτησε άψογα ως κάτοχο voucher για"τουρισμό για όλους". Τέλεια οργάνωση όλης της εκδρομής. Σίγουρα πρώτο πλέον στις επιλογές μου για μελλοντικό ταξίδι!Aris Konstantinidis