![Κρουαζιέρα Ελληνικά Νησιά και Τουρκία Ι [10 ημ] με το MSC Fantasia Κρουαζιέρα Ελληνικά Νησιά και Τουρκία Ι [10 ημ] με το MSC Fantasia](https://mazitravel.com/wp-content/uploads/2026/02/Izmir-AdobeStock_388464771.jpeg)
Αλησμόνητες Πατρίδες & Άρωμα Ιωνίας, 5 ημ.
Άρωμα Ιωνίας: Σμύρνη - Έφεσος - Πέργαμος - Αϊβαλί - Τροία
Μια βαθιά συγκινητική εξόρμηση στις πατρίδες της Ιωνίας, που αποτελεί την κορυφαία επιλογή για Πολιτιστικούς και Μικρασιατικούς Συλλόγους. Η διαδρομή ξυπνά μνήμες και προσφέρει μοναδικές εικόνες, συνδυάζοντας τον κοσμοπολίτικο αέρα της Σμύρνης, τον συγκλονιστικό αρχαιολογικό χώρο της Εφέσου και τα γραφικά σοκάκια στο Αϊβαλί.
Το απόλυτο ταξίδι, προσκύνημα στα μικρασιατικά παράλια. Η 5η μέρα εξασφαλίζει άνετη μετάβαση από και προς την Αθήνα.
- Περιήγηση στη σύγχρονη Σμύρνη, τον ιστορικό Κορδελιό και τον παραλιακό πεζόδρομο (Kordon).
- Επίσκεψη στον σπουδαιότερο αρχαιολογικό χώρο της Μικράς Ασίας, την Αρχαία Έφεσο.
- Ξενάγηση στην Αρχαία Πέργαμο (Ασκληπιείο, Ακρόπολη).
- Βόλτα στο Αϊβαλί με τα παλιά ελληνικά αρχοντικά και το Μοσχονήσι (Cunda).

Εμπιστευθείτε μας την οργάνωση της εκδρομής του συλλόγου σας. Επικοινωνήστε μαζί μας για να διαμορφώσουμε την τελική προσφορά, λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των συμμετεχόντων που θα αναχωρήσουν από την Αθήνα και τις ιδιαίτερες ανάγκες της ομάδας σας.
- Μεταφορές – περιηγήσεις με τα υπερσύγχρονα, ιδιόκτητα, κλιματιζόμενα λεωφορεία της Mazi Travel.
- Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* ή 4* (4 νύχτες για το 5ήμερο, 3 ή 5 νύχτες ξενοδοχείων στα 6ήμερα ανάλογα τη χρήση πλοίου).
- Διατροφή (Πρωινό καθημερινά σε μπουφέ ή/και Ημιδιατροφή, σύμφωνα με τη συμφωνία με το Δ.Σ. του συλλόγου).
- Έμπειρος συνοδός/αρχηγός-ξεναγός του γραφείου μας σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
- Διόδια, τέλη διέλευσης συνόρων, ferry boat ενδιάμεσα (π.χ. Δαρδανέλια, Στενά Μεσσήνης).
- Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης.
- Δωρεάν (FOC) συμμετοχές για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.
Αναλυτικό πρόγραμμα
Αναχώρηση νωρίς το πρωί. Διασχίζοντας την Ελλάδα, περνάμε τα σύνορα των Κήπων και μπαίνουμε στην Τουρκία. Κατευθυνόμαστε στα στενά των Δαρδανελίων. Μέσω της νέας εντυπωσιακής γέφυρας, περνάμε στην ασιατική ακτή. Άφιξη στο Τσανάκκαλε (ή την περιοχή του Αϊβαλί). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκούραση.
Πρωινό και αναχώρηση για τον θρυλικό Αρχαιολογικό Χώρο της Τροίας (φωτογραφίες με τον Δούρειο Ίππο). Συνεχίζουμε για τη δοξασμένη Πέργαμο, όπου θα επισκεφθούμε το περίφημο Ασκληπιείο. Το απόγευμα φτάνουμε στην αρχόντισσα της Ιωνίας, τη Σμύρνη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και βραδινή βόλτα στο γραφικό Κορδελιό (Karsiyaka) ή στο Kordon.
Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για τον αρχαιολογικό χώρο της Εφέσου (Βιβλιοθήκη του Κέλσου, Αρχαίο Θέατρο). Στη συνέχεια, ανηφορίζουμε προς τον Κιρκιντζέ, το παραδοσιακό χωριό που ύμνησε η Διδώ Σωτηρίου στα “Ματωμένα Χώματα”, για να δοκιμάσουμε φρουτοκρασιά. Το απόγευμα, προαιρετική βόλτα στα κοσμοπολίτικα Αλάτσατα με τα παραδοσιακά αρχοντικά και τους ανεμόμυλους. Επιστροφή στη Σμύρνη.
Πρωινό και αναχώρηση προς τον Βορρά. Φτάνουμε στο πανέμορφο Αϊβαλί (Κυδωνίες). Θα περπατήσουμε στα λιθόστρωτα σοκάκια, θα δούμε παλιές εκκλησίες που έγιναν τζαμιά και θα κάνουμε ψώνια. Το μεσημέρι περνάμε οδικώς στο γραφικό Μοσχονήσι (Cunda) για να θαυμάσουμε τον Ναό των Ταξιαρχών και να απολαύσουμε φρέσκο ψάρι και παγωτό καϊμάκι. Διανυκτέρευση στην περιοχή (Αϊβαλί ή Εντρεμίτ).
Πρωινό, check-out και παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Διέλευση συνόρων, απαραίτητες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση στον ελλαδικό χώρο, και άφιξη στην Αθήνα το βράδυ.
- Εισόδους σε μουσεία, παλάτια, κάστρα, αρχαιολογικούς χώρους.
- Δημοτικούς/Τουριστικούς φόρους πόλεων (city tax), που πληρώνονται απευθείας στα ξενοδοχεία.
- Προαιρετικές δραστηριότητες (π.χ. τελεφερίκ στην Πέργαμο).
- Γεύματα, ποτά και φιλοδωρήματα.

