Καρναβάλι Βενετίας
- Αρχική
- Καρναβάλι Βενετίας (Θεσσαλονίκη) [6 ημ.]
Καρναβάλι Βενετίας [6 ημ.]
από 595 €
Η Βενετία, ένας μαγικός προορισμός γεμάτος ιστορία και ρομαντισμό, αποκτά ακόμη περισσότερη μαγεία κατά την περίοδο των Αποκριών. Κάθε χρόνο, η πόλη ενδύεται με πολύχρωμες στολές και μυστηριώδη μάσκες, δημιουργώντας έναν κόσμο παραμυθένιο.Οι πολύπλευρες λεωφόροι της Βενετίας γεμίζουν με πολιτιστικές εκδηλώσεις, παρέες που χορεύουν στους δρόμους, και πανηγυρικά φαγητά. Οι παραδοσιακές μάσκες, που είναι ο αστέρι της γιορτινής περιόδου, δημιουργούν έναν αέρα μυστηρίου και ελευθερίας.
Εκμεταλλευτείτε το νέο πρόγραμμα Άτοκων Δόσεων:
Έως 8 Άτοκες Δόσεις σε όλα τα ταξίδια με την χρήση της πιστωτικής σας κάρτας.
Highlights:
- Βενετία
- Μέστρε
- Τρεβίζο
-
Βερόνα
-
Λίμνη Γκάρντα
-
Σιρμιόνε
Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 22/02
Περιγραφή Εκδρομής
Θεσσαλονίκη – Μπέργκαμο – Βενετία
Συγκέντρωση το απόγευμα στο αεροδρόμιο ‘’Μακεδονία’’ για την πτήση μας για Μπέργκαμο. Άφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο μας και άμεση αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας σε περιοχή της Βενετίας. Τακτοποίηση.
Βενετία – Ξενάγηση πόλης
Πρωινό και αναχωρούμε για το Τρογκέτο για να πάρουμε το βαπορέτο (εισιτήρια εξ’ ιδίων) για την πλατεία του Αγίου Μάρκου. Ξεκινάμε τη ξενάγηση μας. Πρόκειται για μια πόλη-μουσείο, μια πόλη που ο χρόνος φαίνεται να σταμάτησε κάπου εκεί στα χρόνια της Αναγέννησης. Στη διάρκεια της βόλτας μας θα θαυμάσουμε την φημισμένη πλατεία του Αγίου Μάρκου, το «Ωραιότερο Σαλόνι του κόσμου» κατά το Ναπολέοντα όπου θα δούμε την ομώνυμη εκκλησία, το παλάτι των Δόγηδων, τον πύργο του Ωρολογίου και τη γέφυρα των Στεναγμών, τις παλιές φυλακές καθώς και την ορθόδοξη ελληνική εκκλησία του Αγ. Γεωργίου. Η περιήγηση μας θα ολοκληρωθεί στην γέφυρα Ριάλτο, την πιο όμορφη γέφυρα που ενώνει τις δυο όχθες του Μεγάλου καναλιού. Ελεύθερος χρόνος στα γραφικά σοκάκια της πόλης, όπου θα βρείτε τα εργαστήρια Μουράνο αλλά και μπουτίκ γνωστών σχεδιαστών. Για το μεσημεριανό σας φαγητό σας συνιστούμε την τρατορία Ριβέτα με τα παραδοσιακά βενετσιάνικα εδέσματα, καθώς και το εστιατόριο Καραβέλα, στέκι των διάσημών, με τα περίφημα ριζότο και το πολύ καλό κρασί. Στη συνέχεια παίρνουμε το καραβάκι για την επιστροφή.
- Επίσης στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, μας περιμένει μια έκπληξη, το Flight of the Angel που θα διεξαχθεί στις 12:00 και είναι η πτώση του <<αγγέλου>> από το καμπαναριό ισορροπώντας με σκοινί 99 μέτρων προς στην σκηνή που έχει στηθεί στην πλατεία για το καρναβάλι.
Βενετία – Εκδηλώσεις Καρναβαλιού.
Πρωινό και στη συνέχεια αναχωρούμε για το Τρογκέτο της Βενετίας για να πάρουμε το παραδοσιακό βαπορέτο (εισιτήρια εξ’ιδίων) για να γνωρίσουμε από κοντά την μαγεία του καρναβαλιού. Φτάνοντας θα περπατήσουμε μέχρι την πλατεία του Αγίου Μάρκου όπου θα αντικρίσουμε το πανέμορφο ομώνυμο καμπαναριό, το οποίο ξεκίνησε να χτίζεται το 888 και κατέρρευσε το 1902 οπού και ανακαινίστηκε το 1912 με την σημερινή του μορφή. Θα θαυμάσουμε τους υπέροχους καρναβαλιστές, η οποία μεταμφίεση αυτή των ανθρώπων που τώρα διεξάγεται ως διαγωνισμός ξεκίνησε αρχικά για να κρύβει τις ορατές διαφορές μεταξύ τάξεων, θρησκειών και φύλων. Φωτογραφηθείτε με ντόπιους καρναβαλιστές που περιτριγυρίζονται στην πόλη σε διάφορα group με φανταχτερά κοστούμια. Μην ξεχάσετε επίσης να αγοράσετε παραδοσιακές μάσκες καρναβαλιού που θα βρείτε μόνο στην Βενετία. Στη συνέχεια αφού θαυμάσουμε τα αποκριάτικα κοστούμια και διασκεδάσουμε θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην διάθεση μας για βόλτα, φαγητό και καφέ στο κέντρο της πόλης. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας σε περιοχή της Βενετίας.
Βενετία – Εκδηλώσεις Καρναβαλιού.
Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Τρογκέτο της Βενετίας για να πάρουμε το παραδοσιακό βαπορέτο (εισιτήρια εξ’ιδίων) για την πλατεία του Αγίου Μάρκου. Άφιξη και ελεύθερος χρόνος για να ζήσουμε την μαγεία του Βενετσιάνικου Καρναβαλιού. Χρόνος για φαγητό και ψώνια και αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας σε περιοχή της Βενετίας.
Βενετία – Προαιρετική εκδρομή στη Βερόνα & στη Λίμνη Γκάρντα – Σιρμιόνε.
Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη προαιρετική μας εκδρομή στη Βερόνα, την πόλη του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας. Άφιξη και θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας με τη Ρωμαϊκή αρένα, τη δεύτερη σε μέγεθος μετά το Κολοσσαίο, την πλατεία Έρμπε μία από τις κεντρικότερες πλατείες του ιστορικού κέντρου της Βερόνας, με τα υπέροχα κτίρια και αγάλματα. Θα δούμε επίσης το «σπίτι της Ιουλιέτας» και το μπαλκόνι στο οποίο έβγαινε για να δει το Ρωμαίο. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το περίφημο μουσείο Castelvecchio το οποίο περιλαμβάνει εκτός των άλλων και μία εξαίσια συλλογή μεσαιωνικών πινάκων και πανοπλιών. Στο τέλος θα καταλήξουμε στην πλατεία San Zeno οπού μοιράζεται το παραδοσιακό έδεσμα Gnocchi και συμβολίζει την ευμάρεια σε αντίθεση με την επιδημία του 1660 που έφερε πείνα. Ελεύθερο χρόνο για καφέ και φαγητό στη παλιά πόλη. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη λίμνη Γκάρντα, τη μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας. Δημοφιλής τουριστικός προορισμός, η λίμνη σχηματίστηκε στο τέλος της Εποχής των Παγετώνων. Έχει πολλά μικρά νησιά που είναι προσβάσιμα με καραβάκια και είναι ιδανική για σπορ όπως σκι και ιστιοπλοΐα. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο μεσαιωνικό Σιρμιόνε, το πιο όμορφο και δημοφιλές θέρετρο της λίμνης. Θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας βλέποντας το επιβλητικό κάστρο, τη παλιά πόλη με τα πέτρινα σπίτια και τα γραφικά σοκάκια. Θα θαυμάσουμε το σπίτι της Μαρία Κάλλας, τη βίλλα αρχαίου Ρωμαίου πλούσιου άρχοντα και τα τείχη. Ελεύθερος χρόνος και τέλος θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας σε περιοχή της Βενετίας.
Βενετία – Πτήση επιστροφής.
Πρωινό και στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Τρεβίζο για την πτήση της επιστροφής.
Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν χωρίς να παραλειφθεί καμία ξενάγηση.
Σημείωση: Δεν περιλαμβάνεται το κόστος ενοικίασης ακουστικών για τις ξεναγήσεις στις οποίες απαιτείται εκτός και αν αναγράφεται διαφορετικά.
Ημερομηνία Αναχώρησης
|
Αεροπορική Εταιρεία
| Από |
Προς
|
Αναχώρηση
|
Αφιξη
|
---|---|---|---|---|---|
22/02/25
|
RYANAIR
|
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
|
ΜΠΕΡΓΚΑΜΟ
|
19:30
|
20:45
|
Ημερομηνία Επιστροφής
|
Αεροπορική Εταιρεία
| Από |
Προς
|
Αναχώρηση
|
Αφιξη
| |
---|---|---|---|---|---|---|
27/02/25
|
RYANAIR
|
ΒΕΝΕΤΙΑ (Τρεβίζο)
|
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
|
17:55
|
20:45
|
- Αεροπορικά με Ryanair: Μια αποσκευή 10Kg. με ροδάκια (55x40x20 εκ.) και μια μικρή προσωπική χειραποσκευή 5Kg. (40x20x25 εκ.).
- Πρωινό καθημερινά στον χώρο του ξενοδοχείου.
- Πέντε (5) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο που αναγράφεται στο τιμοκατάλογο μας.
- Μεταφορές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
- Περιηγήσεις σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
- Επίσημος αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας.
- Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
-
Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων: 165€ κατά άτομο.
-
Τέλη διαμονής.
-
Check points: 30€ κατά άτομο.
-
Προαιρετική εκδρομή στη Βερόνα και στη Λίμνη Γκάρντα – Σιρμιόνε: 55€ το άτομο.
-
Συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Καρναβαλιού.
-
Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
Τιμοκατάλογος
24700
0€
495€
165€ / άτομο
Είμαστε μέλη
Βραβεία
Πιστοποίηση Βιωσιμότητας
Τα γραφεία μας
Αθήνα: Ιπποκράτους 58
Κολωνάκι, 2ος όροφος, ΤΚ. 10680
Τηλ: 210 6927 000
Email: info@mazitravel.com
Θεσσαλονίκη: Τσιμισκή 85
6ος όροφος, ΤΚ. 54622
Τηλ: 2310 238 025
Email: info@mazitravel.com
MAZI TRAVEL SERVICES ΙΚΕ
ΕΟΤ: 0933Ε60000175001
Αρ. ΓΕΜΗ: 129214006000